„Така и вашиот Отец небесен не сака да загине ниедно од овие, маливе."
Матеј 18-14

„Одете по целиот свет и проповедајте им ја
Радосната вест на сите луѓе!" Марко 16-15

„Упатувај го детето по неговиот пат, па кога и ќе остари,
нема да отстапи од неговиот пат." Изреки 22-6

previous arrow
next arrow
Slider

Нова Божиќна лекција

Какви „Божиќни” желби имаат децата во Република Македонија? Имаат ли желба да Го запознаат Спасителот/Месијата?
 

Меѓународен ден на молитва

7 Ноември е меѓународниот ден на молитва и оваа година Мисијата за евангелизација на деца и ја посветува на Северна Кореја.
 

25 години МЕД кампови

25 години МЕД кампови.
25 години сеќавања.
25 години пријателства.
25 години научени животни лекции од Библијата.

поврзани

ТЕМИ

МЕД ВИДЕО

Youtube каналот (МЕД Македонија) на Мисијата за евангелизација на деца содржи повеќе видео материјали со поучна и забавна содржина.

Галеријата на МЕД е многу повеќе од слики таа крие сеќавања, пријателства, но и научени животни лекции.

МЕД СЛИКИ

Мисијата за евангелизација на деца ® е најголемата мисија на светот чие служење е ексклузивно усмерено кон децата. Секоја година МЕД достигнува над 9 милиони деца по целиот свет, во повеќе од 160 земји. Со нашите специјализирани служења, поуки и материјали за подготовка, ние се обидуваме да ја исполниме „Големата Заповед“. Мисијата за евaнгелизација на деца ја пренесува вистината на Божјото Слово низ целиот свет. Во Република Македонија МЕД е воспоставена во 1990 година.

Булевар АСНОМ 60-1-5 Скопје 1000

Република Македонија

02 24 32 600

МЕД Македонија © 2011-2018
Сите права задржани

Close Menu