„Така и вашиот Отец небесен не сака да загине ниедно од овие, маливе."
Матеј 18-14

„Одете по целиот свет и проповедајте им ја
Радосната вест на сите луѓе!" Марко 16-15

„Упатувај го детето по неговиот пат, па кога и ќе остари,
нема да отстапи од неговиот пат." Изреки 22-6

previous arrow
next arrow
Slider

Специјално ветување

Специјално ветување, збор полн со изненадувања. Какво беше тоа ветување дадено од Бог и за кого е наменето?

Мадугу

Дали знатете дека постои книга која нема зборови. Нејзините страници содржат неколку бои…

Жито или плевел?

Нов анимиран расказ што ќе им помогне на децата да научат нешто повеќе за Бог и неговата милост.

Зошто го славиме Велигден

Зошто луѓето ја слават Исусовата смрт?     Откријте за „причината” заедно со своите деца!

 

Велигденска лекција

МЕД во Македонија сними кратка велигденска лекција во врска со трите најважни факти зошто го славиме Велигден.
 

Важно соопштение

Очигледно е дека пандемијата и предизвиците кои ги чувствуваме секој ден нема да завршат за 1-2 дена. 

Активности на хорот „Ангелски глас“

МЕД како покровители на детскиот хор „Ангелски глас“, споделуваме дел од активностите на хорот.

 

Скриената страна на Божиќ

Дојдете и сами откријте некои важни вистини поврзани со првиот Божиќ.
 

Прекрасен Божиќ

Кои се нешта што можат да направат Божиќ да биде прекрасен?

Молитвена иницјатива

„Жетвата е голема, а работниците се малку. Затоа молете Го Господарот на жетвата да испрати работници на Својата жетва.“ Лука 10:2

 

 

Заврши „ЛЕГО” дружењето во Кавадарци

„Здружени сите заедно” и МЕД во Македонија  одржаa дводневен „ЛЕГО“ клуб во Кавадарци.
 

Дводневно „ЛЕГО” дружење во Кавадарци

Идеата на „ЛЕГО“ клубот е да се поттикне креативноста и дружењето помеѓу децата.​​

МЕД кампови лето 2019

Благодарни сме на Господ за 67 деца и 45 тинејџери кои беа дел од МЕД камповите.

 

Одржан концертот на хорот „Ангелски глас”

Детскиот хор „Ангелски глас”, го успешно одржа завршниот концерт за учебната 2018/ 2019 година.
 

Летни кампови 2019

Летото не е далеку, а со него и незаборавните спомени, новите пријателства и Добрата вест за Исус Христос.

Концерт на хорот „Ангелски глас”

Детскиот хор „Ангелски глас” на 11 мај 2019 година ќе одржи завршен концерт.

 

Нова Велигденска лекција

Лекција која ќе им помогне да деца од 5-11 години да го разберат Божијот план за спасение.
 
 

Аудиција за детски хор!

Детскиот хор „Ангелски глас” ќе одржи аудиција за прием на нови членови.  Можат да се пријават сите заинтересирани деца на возраст од 6-12 години.

„ЛЕГО” дружење

Мисијата за евангелизација на деца одржа неколку ЛЕГО клубови за време на зимскиот распуст.
 

„Ангелски глас“

 
Настап на детскиот хор „Ангелски глас“ на утринската програма на МТВ.

Среќни празници

Ви посакуваме среќни Божиќни празници и благословена Нова 2019 година.

Нова Божиќна лекција

Какви „Божиќни” желби имаат децата во Република Македонија? Имаат ли желба да Го запознаат Спасителот/Месијата?
 

Меѓународен ден на молитва

7 Ноември е меѓународниот ден на молитва и оваа година Мисијата за евангелизација на деца и ја посветува на Северна Кореја.
 

25 години МЕД кампови

25 години МЕД кампови.
25 години сеќавања.
25 години пријателства.
25 години научени животни лекции од Библијата.

Библија на сите јазици

Животот на човек со визија, основачот на Wyclife Bible translators, Вилијам Камерун Таунсенд. Вистински расказ за човек кој направил многу за човештвото!
 

Летни кампови

Кампови, лето, вода дружење со врсници исполнето со многу радост. Биди и ти дел од радоста која ја носат камповите во кои ќе научиш повеќе за Создателот на светот.

поврзани

ТЕМИ

МЕД ВИДЕО

Youtube каналот (МЕД Македонија) на Мисијата за евангелизација на деца содржи повеќе видео материјали со поучна и забавна содржина.

Галеријата на МЕД е многу повеќе од слики таа крие сеќавања, пријателства, но и научени животни лекции.

МЕД СЛИКИ

Мисијата за евангелизација на деца ® е најголемата мисија на светот чие служење е ексклузивно усмерено кон децата. Секоја година МЕД достигнува над 9 милиони деца по целиот свет, во повеќе од 160 земји. Со нашите специјализирани служења, поуки и материјали за подготовка, ние се обидуваме да ја исполниме „Големата Заповед“. Мисијата за евaнгелизација на деца ја пренесува вистината на Божјото Слово низ целиот свет. Во Република Македонија МЕД е воспоставена во 1990 година.

Булевар АСНОМ 60-1-5 Скопје 1000

Република Македонија

02 24 32 600

МЕД Македонија © 2011-2018
Сите права задржани

Close Menu