banner1

„Така и вашиот Отец небесен не сака да загине ниедно од овие, маливе."
Матеј 18:14

banner1
group-of-children

„Одете по целиот свет и проповедајте им ја
Радосната вест на сите луѓе!" Марко 16:15

group-of-children
previous arrow
next arrow

Христос воскресна

Велигден е празник на кој се слави Воскресението, односно враќањето во живот на Господ Исус.

Никогаш напуштен

Велигденската лекција „Никогаш напуштен“ го разгледува прашањето што Господ Исус го постави кога беше на крстот: „Зошто ме остави?“

Верникот и анксиозноста

Почитувани ќе ни биде радост ако го споделите со членовите на вашата заедница. Вреди да се потсетиме за анксиозноста и како да се справиме со неа како верници. Убав и благословен ден.

Персиска авантура

Летото наближува. Лето – значи патувања. Сакаме да го поканиме вашето дете (или деца) на едно специјално патување.

поврзани

ТЕМИ

МЕД ВИДЕО

Youtube каналот (МЕД Македонија) на Мисијата за евангелизација на деца содржи повеќе видео материјали со поучна и забавна содржина.

Галеријата на МЕД е многу повеќе од слики таа крие сеќавања, пријателства, но и научени животни лекции.

8a6899b84eca44e3a7f9c136a718f0c9-th-960x500

МЕД СЛИКИ

Мисијата за евангелизација на деца ® е најголемата мисија на светот чие служење е ексклузивно усмерено кон децата. Секоја година МЕД достигнува над 9 милиони деца по целиот свет, во повеќе од 160 земји. Со нашите специјализирани служења, поуки и материјали за подготовка, ние се обидуваме да ја исполниме „Големата Заповед“. Мисијата за евaнгелизација на деца ја пренесува вистината на Божјото Слово низ целиот свет. Во Република Македонија МЕД е воспоставена во 1990 година.

Булевар АСНОМ 60-1-5 Скопје 1000

Република Македонија

02 24 32 600

МЕД Македонија © 2011-2024
Сите права задржани