banner1

„Така и вашиот Отец небесен не сака да загине ниедно од овие, маливе."
Матеј 18:14

banner1
group-of-children

„Одете по целиот свет и проповедајте им ја
Радосната вест на сите луѓе!" Марко 16:15

group-of-children
previous arrow
next arrow

ВОДСТВО И РАБОТНИЦИ

Павле и Сузана Костадинови

Директор

Доне Велешанов

Локален работник, Струмица

Цветанка Петрова

Локален работник, Гевгелија

поврзани

ТЕМИ

МОЛИТВЕНИ ПИСМА

,,И така, исповедајте си ги гревовите еден на друг и молете се еден за друг, за да оздравите! Делотворната молитва на праведникот има голема сила.” Јаков 5-16

Ние Веруваме дека „Целото Писмо е од Бог дадено“, при што ја подразбираме целата книга наречена Библија дека е без грешки во оригиналниот текст.

ИЗЈАВА НА ВЕРАТА

Мисијата за евангелизација на деца ® е најголемата мисија на светот чие служење е ексклузивно усмерено кон децата. Секоја година МЕД достигнува над 9 милиони деца по целиот свет, во повеќе од 160 земји. Со нашите специјализирани служења, поуки и материјали за подготовка, ние се обидуваме да ја исполниме „Големата Заповед“. Мисијата за евaнгелизација на деца ја пренесува вистината на Божјото Слово низ целиот свет. Во Република Македонија МЕД е воспоставена во 1990 година.

Булевар АСНОМ 60-1-5 Скопје 1000

Република Македонија

02 24 32 600

МЕД Македонија © 2011-2022
Сите права задржани