banner1

„Така и вашиот Отец небесен не сака да загине ниедно од овие, маливе."
Матеј 18:14

banner1
group-of-children

„Одете по целиот свет и проповедајте им ја
Радосната вест на сите луѓе!" Марко 16:15

group-of-children
previous arrow
next arrow

Концерт на хорот „Ангелски глас”

Детскиот хор „Ангелски глас” на 11 мај 2019 година ќе одржи завршен концерт. Настанот ќе се одржи во хорската концертна сала во  ДМБУЦ  „Илија Николовски – Луј” со почеток од 19:00 часот.

Хорот ќе изведе познати традиционални песни од различни автори, како и современи детски песни,  под диригентското водство на  диригент м-р. Светлана Сандева во соработка со МЕД – МК.  

Гости на концертот ќе бидат поранешни членови на хорот, како и лица од македонската музичка сцена.

Влезот е слободен.

поврзани

ТЕМИ

МЕД ВИДЕО

Youtube каналот (МЕД Македонија) на Мисијата за евангелизација на деца содржи повеќе видео материјали со поучна и забавна содржина.

Галеријата на МЕД е многу повеќе од слики таа крие сеќавања, пријателства, но и научени животни лекции.

МЕД СЛИКИ

Мисијата за евангелизација на деца ® е најголемата мисија на светот чие служење е ексклузивно усмерено кон децата. Секоја година МЕД достигнува над 9 милиони деца по целиот свет, во повеќе од 160 земји. Со нашите специјализирани служења, поуки и материјали за подготовка, ние се обидуваме да ја исполниме „Големата Заповед“. Мисијата за евaнгелизација на деца ја пренесува вистината на Божјото Слово низ целиот свет. Во Република Македонија МЕД е воспоставена во 1990 година.

Булевар АСНОМ 60-1-5 Скопје 1000

Република Македонија

02 24 32 600

МЕД Македонија © 2011-2018
Сите права задржани