Slider

„ЛЕГО” дружење

Мисијата за евангелизација на деца одржа неколку ЛЕГО клубови за време на зимскиот распуст. 

Клубови кои се одржаа во Скопје беа исполнети со креативност и дружење.

Животот на Неемија и како тој го обнови неговиот разурнат град Ерусалим кој е опишан во книгата Неемија и поуките од Библијата беа основа на лего клубовите.

Во продолжение погледнете како изгледаа тие ЛЕГО клубови преку сликите кои ги направиваме за време на нашето дружење.

поврзани

ТЕМИ

МЕД ВИДЕО

Youtube каналот (МЕД Македонија) на Мисијата за евангелизација на деца содржи повеќе видео материјали со поучна и забавна содржина.

Галеријата на МЕД е многу повеќе од слики таа крие сеќавања, пријателства, но и научени животни лекции.

МЕД СЛИКИ

Мисијата за евангелизација на деца ® е најголемата мисија на светот чие служење е ексклузивно усмерено кон децата. Секоја година МЕД достигнува над 9 милиони деца по целиот свет, во повеќе од 160 земји. Со нашите специјализирани служења, поуки и материјали за подготовка, ние се обидуваме да ја исполниме „Големата Заповед“. Мисијата за евaнгелизација на деца ја пренесува вистината на Божјото Слово низ целиот свет. Во Република Македонија МЕД е воспоставена во 1990 година.

Булевар АСНОМ 60-1-5 Скопје 1000

Република Македонија

02 24 32 600

МЕД Македонија © 2011-2018
Сите права задржани