banner1

„Така и вашиот Отец небесен не сака да загине ниедно од овие, маливе."
Матеј 18:14

banner1
group-of-children

„Одете по целиот свет и проповедајте им ја
Радосната вест на сите луѓе!" Марко 16:15

group-of-children
previous arrow
next arrow

МЕД КАМПОВИ 2023

Програмата е тоа што ги прави камповите на МЕД посебни. На современ начин, прилагодени на возраста, се поучуваат вистини од Библијата. Поуките на кампот се интересни и имаат практична примена во секојдневниот живот. Со помош на интерактивни методи на поучување, ги предизвикуваме тинејџерите/децата да размислуваат за важните животни прашања. 
На кампот доаѓаат учесници од цела Македонија и тој претставува прекрасна можност да се запознаат деца/тинејџери од други делови на Македонија и пошироко. Камповите даваат можност за развивање на долготрајни пријателства.
Голем дел од активностите се изведуваат во мали групи, заедно со раководителот. Тоа дава можност послободно да се поставуваат прашања и поблиску запознавање другите од групата. 
Кликнете на сликата за да ја преземете пријавата.

поврзани

ТЕМИ

МЕД ВИДЕО

Youtube каналот (МЕД Македонија) на Мисијата за евангелизација на деца содржи повеќе видео материјали со поучна и забавна содржина.

Галеријата на МЕД е многу повеќе од слики таа крие сеќавања, пријателства, но и научени животни лекции.

МЕД СЛИКИ

Мисијата за евангелизација на деца ® е најголемата мисија на светот чие служење е ексклузивно усмерено кон децата. Секоја година МЕД достигнува над 9 милиони деца по целиот свет, во повеќе од 160 земји. Со нашите специјализирани служења, поуки и материјали за подготовка, ние се обидуваме да ја исполниме „Големата Заповед“. Мисијата за евaнгелизација на деца ја пренесува вистината на Божјото Слово низ целиот свет. Во Република Македонија МЕД е воспоставена во 1990 година.

Булевар АСНОМ 60-1-5 Скопје 1000

Република Македонија

02 24 32 600

МЕД Македонија © 2011-2023
Сите права задржани