banner1

„Така и вашиот Отец небесен не сака да загине ниедно од овие, маливе."
Матеј 18:14

banner1
group-of-children

„Одете по целиот свет и проповедајте им ја
Радосната вест на сите луѓе!" Марко 16:15

group-of-children
previous arrow
next arrow

Христос воскресна

Велигден е празник на кој се слави Воскресението, односно враќањето во живот на Господ Исус.

Верникот и анксиозноста

Почитувани ќе ни биде радост ако го споделите со членовите на вашата заедница. Вреди да се потсетиме за анксиозноста и како да се справиме со неа како верници. Убав и благословен ден.

Никогаш напуштен

Велигденската лекција „Никогаш напуштен“ го разгледува прашањето што Господ Исус го постави кога беше на крстот: „Зошто ме остави?“

Верникот и анксиозноста

Почитувани ќе ни биде радост ако го споделите со членовите на вашата заедница. Вреди да се потсетиме за анксиозноста и како да се справиме со неа како верници. Убав и благословен ден.

Персиска авантура

Летото наближува. Лето – значи патувања. Сакаме да го поканиме вашето дете (или деца) на едно специјално патување.

Ново „Раскази за деца 2“

Почитувани родители, доколку вам и на вашите деца ви се допаднаа „Раскази за деца 1“, топло ви ги препорачуваме и „Раскази за деца 2“.

Читајте, уживајте и учете заедно со своите најмали!

Нови раскази за деца

Читањето раскази е одличен начин вашето дете да го подобри својот вокабулар.

МЕД кампови 2023

Програмата е тоа што ги прави камповите на МЕД посебни. На современ начин, прилагодени на возраста, се поучуваат вистини од Библијата. 

Нов курс за деца на КЛИП

Велигден е празник на кој се слави Воскресението, односно враќањето во живот на Исус Христос, три дена по Неговото распнување.

Исус дава Живот и Надеж

Велигден е празник на кој се слави Воскресението, односно враќањето во живот на Исус Христос, три дена по неговото распнување.

Специјално ветување

Оваа книга е наменета за почетници во читањето, дизајнирана во неа заедно да уживате и вие и вашето дете.

Се прашуваш ли зошто

Во нашиот свет често се случуваат ужасни нешта.
Тие можат да влијаат врз многу луѓе, вклучувајќи ги и нашите семејства.
 
 
Se Prasuvas li Zosto

Книгите на Библијата и Библискиот времеплов

Доколку работите со деца, и сакате ефектот од поучувањето да биде поголем, тогаш обавезно, постерот, Книгите на Библијата и Библискиот времеплов, мора да ги имате. 

„Раскази за деца“

Добредојдовте на апликацијата „Раскази за деца“! 
Оваа апликација е направена за деца од целиот свет. 

Божиќ заедно

„Божиќ заедно“ е проект на Мисијата за евангелизација на деца во Европа. 

Библиска апликација за деца

Интересна и интерактивна, богата со игри и најважно со поуки е апликацијата „The Bible app for kids“ која е достапна и на македонски јазик.

 

МЕД кампови 2021

Летото наближува, а со него и времето во кое вообичаено досега се одржуваа летните кампови на Мисијата за евангелизација на деца 

Секогаш вистина

Трагачот по вистини е повторно активен. Придружете му се да го пронајдете скриеното богатство.

Каде припаѓаш?

Пронајди се себеси во личностите кои беа сведоци за првиот Велигден.

 

Правилно и погрешно

Знаеш ли како можеш да направиш разлика помеѓу тоа што е ПРАВИЛНО, а што ПОГРЕШНО?

Ресурси за Божиќ

Погледнете ги нашите ресурси кои ќе ви помогнат во вашите поуки за Божиќ пред децата. Достапни се божиќни лекции, рачни работи и детски божиќни песни.

Секојдневно читање

Времето што го поминуваш со своите пријатели е многу важно, зар не?!
Времето кое го поминуваш со Бог е непроценливо!
Не пропуштај и имај секојдневни дружења со Бог!

Растење со Бог

За да растат, на растенијата им е потребна вода. Пронајди што ти е потребно тебе за да растеш.

Јона

Јона е висински човек кој вистински искусил, како е да си 3 дена во утробата на една голем риба.

Специјално ветување

Специјално ветување, збор полн со изненадувања. Какво беше тоа ветување дадено од Бог и за кого е наменето?

Жито или плевел?

Нов анимиран расказ што ќе им помогне на децата да научат нешто повеќе за Бог и неговата милост.

Зошто го славиме Велигден

Зошто луѓето ја слават Исусовата смрт?     Откријте за „причината” заедно со своите деца!

 

Велигденска лекција

МЕД во Македонија сними кратка велигденска лекција во врска со трите најважни факти зошто го славиме Велигден.
 

Важно соопштение

Очигледно е дека пандемијата и предизвиците кои ги чувствуваме секој ден нема да завршат за 1-2 дена. 

Активности на хорот „Ангелски глас“

МЕД како покровители на детскиот хор „Ангелски глас“, споделуваме дел од активностите на хорот.

 

Скриената страна на Божиќ

Дојдете и сами откријте некои важни вистини поврзани со првиот Божиќ.
 

Прекрасен Божиќ

Кои се нешта што можат да направат Божиќ да биде прекрасен?

Молитвена иницјатива

„Жетвата е голема, а работниците се малку. Затоа молете Го Господарот на жетвата да испрати работници на Својата жетва.“ Лука 10:2

 

 

Заврши „ЛЕГО” дружењето во Кавадарци

„Здружени сите заедно” и МЕД во Македонија  одржаa дводневен „ЛЕГО“ клуб во Кавадарци.
 

Дводневно „ЛЕГО” дружење во Кавадарци

Идеата на „ЛЕГО“ клубот е да се поттикне креативноста и дружењето помеѓу децата.​​

МЕД кампови лето 2019

Благодарни сме на Господ за 67 деца и 45 тинејџери кои беа дел од МЕД камповите.

 

Одржан концертот на хорот „Ангелски глас”

Детскиот хор „Ангелски глас”, го успешно одржа завршниот концерт за учебната 2018/ 2019 година.
 

Летни кампови 2019

Летото не е далеку, а со него и незаборавните спомени, новите пријателства и Добрата вест за Исус Христос.

Концерт на хорот „Ангелски глас”

Детскиот хор „Ангелски глас” на 11 мај 2019 година ќе одржи завршен концерт.

 

Нова Велигденска лекција

Лекција која ќе им помогне да деца од 5-11 години да го разберат Божијот план за спасение.
 
 

Аудиција за детски хор!

Детскиот хор „Ангелски глас” ќе одржи аудиција за прием на нови членови.  Можат да се пријават сите заинтересирани деца на возраст од 6-12 години.

„ЛЕГО” дружење

Мисијата за евангелизација на деца одржа неколку ЛЕГО клубови за време на зимскиот распуст.
 

„Ангелски глас“

 
Настап на детскиот хор „Ангелски глас“ на утринската програма на МТВ.

Среќни празници

Ви посакуваме среќни Божиќни празници и благословена Нова 2019 година.

Нова Божиќна лекција

Какви „Божиќни” желби имаат децата во Република Македонија? Имаат ли желба да Го запознаат Спасителот/Месијата?
 

Меѓународен ден на молитва

7 Ноември е меѓународниот ден на молитва и оваа година Мисијата за евангелизација на деца и ја посветува на Северна Кореја.
 

25 години МЕД кампови

25 години МЕД кампови.
25 години сеќавања.
25 години пријателства.
25 години научени животни лекции од Библијата.

поврзани

ТЕМИ

МЕД ВИДЕО

Youtube каналот (МЕД Македонија) на Мисијата за евангелизација на деца содржи повеќе видео материјали со поучна и забавна содржина.

Галеријата на МЕД е многу повеќе од слики таа крие сеќавања, пријателства, но и научени животни лекции.

МЕД СЛИКИ

Мисијата за евангелизација на деца ® е најголемата мисија на светот чие служење е ексклузивно усмерено кон децата. Секоја година МЕД достигнува над 9 милиони деца по целиот свет, во повеќе од 160 земји. Со нашите специјализирани служења, поуки и материјали за подготовка, ние се обидуваме да ја исполниме „Големата Заповед“. Мисијата за евaнгелизација на деца ја пренесува вистината на Божјото Слово низ целиот свет. Во Република Македонија МЕД е воспоставена во 1990 година.

Булевар АСНОМ 60-1-5 Скопје 1000

Република Македонија

02 24 32 600

МЕД Македонија © 2011-2024
Сите права задржани