banner1

„Така и вашиот Отец небесен не сака да загине ниедно од овие, маливе."
Матеј 18:14

banner1
group-of-children

„Одете по целиот свет и проповедајте им ја
Радосната вест на сите луѓе!" Марко 16:15

group-of-children
previous arrow
next arrow

Нов курс за деца на КЛИП

Велигден е празник на кој се слави Воскресението, односно враќањето во живот на Исус Христос, три дена по Неговото распнување. Воскресението ја претставува Христовата победа над смртта и ветувањето за вечен живот за оние што Го следат.
 

Новиот курс за деца на КЛИП (https://detskokatce.mk) „Христос воскресна!“ ги следи последните случувања на Господ Исус од влегувањето во Ерусалим; последната вечера со Своите ученици; агонијата во Гетсиманија; апсењето, пресудата и распнувањето на крст; воскресението и вознесението.

 
Охрабрете ги најмалите да се вклучат на КЛИП (https://detskokatce.mk) и на интересен и поучен начин се запознаат со вистинското значење на Велигден.
 
Христос воскресна!

поврзани

ТЕМИ

МЕД ВИДЕО

Youtube каналот (МЕД Македонија) на Мисијата за евангелизација на деца содржи повеќе видео материјали со поучна и забавна содржина.

Галеријата на МЕД е многу повеќе од слики таа крие сеќавања, пријателства, но и научени животни лекции.

МЕД СЛИКИ

Мисијата за евангелизација на деца ® е најголемата мисија на светот чие служење е ексклузивно усмерено кон децата. Секоја година МЕД достигнува над 9 милиони деца по целиот свет, во повеќе од 160 земји. Со нашите специјализирани служења, поуки и материјали за подготовка, ние се обидуваме да ја исполниме „Големата Заповед“. Мисијата за евaнгелизација на деца ја пренесува вистината на Божјото Слово низ целиот свет. Во Република Македонија МЕД е воспоставена во 1990 година.

Булевар АСНОМ 60-1-5 Скопје 1000

Република Македонија

02 24 32 600

МЕД Македонија © 2011-2023
Сите права задржани