Slider

Радио 7

Радио 7 е радио на богати содржини чија фреквенција се протега низ градовите Гостивар, Тетово и дел од Скопје. Со своја програма, придонес кон содржината на ова радио даваат и емисиите за деца на МЕД, на македонски јазик.  Кратките христијански поуки и емисијата МЕД ЗА ДУШАТА се емитуваат секој ден во 9 часот наутро.  Тоа се програми кои ги мотивираат децата, а и возрасните да размислуваат во духот на христијанството и верата во Бог.  За секој слушател оставен е и простор за комуникација на email: radio7kids@gmail.com . Овде децата поставуваат прашања, добиваат иформации, а некои од нив и награди.

поврзани

ТЕМИ

МЕД ВИДЕО

Youtube каналот (МЕД Македонија) на Мисијата за евангелизација на деца содржи повеќе видео материјали со поучна и забавна содржина.

Галеријата на МЕД е многу повеќе од слики таа крие сеќавања, пријателства, но и научени животни лекции.

МЕД СЛИКИ

Мисијата за евангелизација на деца ® е најголемата мисија на светот чие служење е ексклузивно усмерено кон децата. Секоја година МЕД достигнува над 9 милиони деца по целиот свет, во повеќе од 160 земји. Со нашите специјализирани служења, поуки и материјали за подготовка, ние се обидуваме да ја исполниме „Големата Заповед“. Мисијата за евaнгелизација на деца ја пренесува вистината на Божјото Слово низ целиот свет. Во Република Македонија МЕД е воспоставена во 1990 година.

Булевар АСНОМ 60-1-5 Скопје 1000

Република Македонија

02 24 32 600

МЕД Македонија © 2011-2022
Сите права задржани