banner1

„Така и вашиот Отец небесен не сака да загине ниедно од овие, маливе."
Матеј 18:14

banner1
group-of-children

„Одете по целиот свет и проповедајте им ја
Радосната вест на сите луѓе!" Марко 16:15

group-of-children
previous arrow
next arrow

Ресурси за Божиќ

Погледнете ги нашите ресурси кои ќе ви помогнат во вашите поуки за Божиќ пред децата.  Достапни се божиќни лекции, рачни работи и детски божиќни песни.

„Нешто што трае вечно“

Има ли подарок кој е вечен? Кој може да ти даде таков подарок? Лекцијата го дава одоворот на тоа прашање.

„Прекрасен Божиќ“

Божиќ е навистина прекрасен празник. Што го прави таков? Од ветувањето, до исполнувањето на Божјиот план за спаение преку раѓањето на Исус.

„Божиќ без музика“

„Мала штала“

„Тивка ноќ“

„Cristmas without music“

Класични божиќни песни, како и нови божиќни песни од македонски автори, испеани од детскиот хор „Ангелски глас“

За повеќе, посетете го нaшиот Јутуб канал и погледнете ги останатите видеа  

поврзани

ТЕМИ

МЕД ВИДЕО

Youtube каналот (МЕД Македонија) на Мисијата за евангелизација на деца содржи повеќе видео материјали со поучна и забавна содржина.

Галеријата на МЕД е многу повеќе од слики таа крие сеќавања, пријателства, но и научени животни лекции.

МЕД СЛИКИ

Мисијата за евангелизација на деца ® е најголемата мисија на светот чие служење е ексклузивно усмерено кон децата. Секоја година МЕД достигнува над 9 милиони деца по целиот свет, во повеќе од 160 земји. Со нашите специјализирани служења, поуки и материјали за подготовка, ние се обидуваме да ја исполниме „Големата Заповед“. Мисијата за евaнгелизација на деца ја пренесува вистината на Божјото Слово низ целиот свет. Во Република Македонија МЕД е воспоставена во 1990 година.

Булевар АСНОМ 60-1-5 Скопје 1000

Република Македонија

02 24 32 600

МЕД Македонија © 2011-2018
Сите права задржани