banner1

„Така и вашиот Отец небесен не сака да загине ниедно од овие, маливе."
Матеј 18:14

banner1
group-of-children

„Одете по целиот свет и проповедајте им ја
Радосната вест на сите луѓе!" Марко 16:15

group-of-children
previous arrow
next arrow

Се прашуваш ли зошто

Во нашиот свет често се случуваат ужасни нешта. Тие можат да влијаат врз многу луѓе, вклучувајќи ги и нашите семејства. Нормално е, кога се случуваат лоши нешта, да се чувствуваме исплашено, тажно, беспомошно па дури и гневно. Книшката, „Се прашуваш ли зошто“ се обидува да даде одговор на неколку прашања:

Дали Бог знае за мене и се грижи за мене?

Зошто во светот се случуваат толку лоши нешта?

Зошто Бог дозволил да се случи тоа?

Како можам да се соочам со овој ужасен период?

„Се прашуваш ли зошто“ е наменета да се дели на деца и доколку сакате да добиете примероци од неа, контактирајте не. 

поврзани

ТЕМИ

МЕД ВИДЕО

Youtube каналот (МЕД Македонија) на Мисијата за евангелизација на деца содржи повеќе видео материјали со поучна и забавна содржина.

Галеријата на МЕД е многу повеќе од слики таа крие сеќавања, пријателства, но и научени животни лекции.

8a6899b84eca44e3a7f9c136a718f0c9-th-960x500

МЕД СЛИКИ

Мисијата за евангелизација на деца ® е најголемата мисија на светот чие служење е ексклузивно усмерено кон децата. Секоја година МЕД достигнува над 9 милиони деца по целиот свет, во повеќе од 160 земји. Со нашите специјализирани служења, поуки и материјали за подготовка, ние се обидуваме да ја исполниме „Големата Заповед“. Мисијата за евaнгелизација на деца ја пренесува вистината на Божјото Слово низ целиот свет. Во Република Македонија МЕД е воспоставена во 1990 година.

Булевар АСНОМ 60-1-5 Скопје 1000

Република Македонија

02 24 32 600

МЕД Македонија © 2011-2022
Сите права задржани