banner1

„Така и вашиот Отец небесен не сака да загине ниедно од овие, маливе."
Матеј 18:14

banner1
group-of-children

„Одете по целиот свет и проповедајте им ја
Радосната вест на сите луѓе!" Марко 16:15

group-of-children
previous arrow
next arrow

СЛУЖЕЊЕ

МЕД во Македонија им нуди на црквите / верниците кои се заинтересирани да ги достигнат децата и тинејџерите со Евангелието во и вон црквите четири курсеви:

Ефективно поучување деца – 1 ниво – во кое се поучуваат основите за тоа зошто ги евангелизираме децата, што да се прави и како;

Ефективно поучување деца – 2 ниво – кое ги подготвува учителите да бидат поефективни во утврдувањето и изградувањето на децата – верници;

Курс „Јуниор тин клуб“ – подготовка за тие кои имаат желба да работат со тинејџери во црквите и надвор од нив;

Курс за работа со предучилишни деца.

Курс за полновремени работници со деца – специјално прилагоден курс со многу практични поуки. Ако имате повик за работа со деца, и ако Господ ве води во полновремена работа со деца, овој тримесечен курс е за вас. За повеќе информации обратете се во канцеларијата на МЕД во Македонија.

поврзани

ТЕМИ

МЕД ВИДЕО

Youtube каналот (МЕД Македонија) на Мисијата за евангелизација на деца содржи повеќе видео материјали со поучна и забавна содржина.

Галеријата на МЕД е многу од слики таа крие сеќавања, пријателства, но и научени животни лекции.

8a6899b84eca44e3a7f9c136a718f0c9-th-960x500

МЕД СЛИКИ

Мисијата за евангелизација на деца ® е најголемата мисија на светот чие служење е ексклузивно усмерено кон децата. Секоја година МЕД достигнува над 9 милиони деца по целиот свет, во повеќе од 160 земји. Со нашите специјализирани служења, поуки и материјали за подготовка, ние се обидуваме да ја исполниме „Големата Заповед“. Мисијата за евaнгелизација на деца ја пренесува вистината на Божјото Слово низ целиот свет. Во Република Македонија МЕД е воспоставена во 1990 година.

Булевар АСНОМ 60-1-5 Скопје 1000

Република Македонија

02 24 32 600

МЕД Македонија © 2011-2022
Сите права задржани