Христос воскресна

Христос воскресна Велигден е празник на кој се слави Воскресението, односно враќањето во живот на Господ Исус. Тој умре на крстот и три дена после Неговото распнување, тој воскресна/оживеа. Воскресението…

Никогаш напуштен

Никогаш напуштен Велигденската лекција „Никогаш напуштен“ го разгледува прашањето што Господ Исус го постави кога беше на крстот: „Зошто ме остави?“, и дава три причини: *Бог го мрази гревот *Исус…

Верникот и анксиозноста

Верникот и анксиозноста Почитувани ќе ни биде радост ако го споделите со членовите на вашата заедница. Вреди да се потсетиме за анксиозноста и како да се справиме со неа како…

Персиска авантура

Персиска авантура Летото наближува. Лето - значи патувања. Сакаме да го поканиме вашето дете (или деца) на едно специјално патување. Оваа лето заедно ќе патуваме за Персија и ќе ја…