banner1

„Така и вашиот Отец небесен не сака да загине ниедно од овие, маливе."
Матеј 18:14

banner1
group-of-children

„Одете по целиот свет и проповедајте им ја
Радосната вест на сите луѓе!" Марко 16:15

group-of-children
previous arrow
next arrow

Меѓународен ден на молитва

Секоја година, за Меѓународниот ден на  молитвата (7 ноември), христијаните низ целиот свет се здружуваат во солидарност со верниците кои ја живеат својата вера во страв од вознемирување, напади, затворски казни, па дури и смрт.

Оваа година, Мисијата за евангелизација на деца е заедно со оние кои го следат Исус во Северна Кореја, земјата која 17 последователни години е рангирана на 1 место како најтешко место во светот да се биде христијанин.

Наша надеж е дека сите христијани ширум светот ќе се заложат да се молат за  Северна Кореја на Меѓународниот ден на молитвата.

Молете се Северна Кореја да се отвори кон Евангелието и многу срца на возрасни и деца да ја прифатат Радосната вест за спасението.

поврзани

ТЕМИ

МЕД ВИДЕО

Youtube каналот (МЕД Македонија) на Мисијата за евангелизација на деца содржи повеќе видео материјали со поучна и забавна содржина.

Галеријата на МЕД е многу повеќе од слики таа крие сеќавања, пријателства, но и научени животни лекции.

МЕД СЛИКИ

Мисијата за евангелизација на деца ® е најголемата мисија на светот чие служење е ексклузивно усмерено кон децата. Секоја година МЕД достигнува над 9 милиони деца по целиот свет, во повеќе од 160 земји. Со нашите специјализирани служења, поуки и материјали за подготовка, ние се обидуваме да ја исполниме „Големата Заповед“. Мисијата за евaнгелизација на деца ја пренесува вистината на Божјото Слово низ целиот свет. Во Република Македонија МЕД е воспоставена во 1990 година.

Булевар АСНОМ 60-1-5 Скопје 1000

Република Македонија

02 24 32 600

МЕД Македонија © 2011-2018
Сите права задржани