Дали знаеш што значи твоето име? 

Дали знаеш што значи твоето име? Во Библијата има различни имиња за Бог и Неговиот Син Господ Исус. Едно од тие имиња е „Емануел“. Можеби сте го слушнале тоа име…

Специјално ветување

Специјално ветување Оваа книга е наменета за почетници во читањето, дизајнирана во неа заедно да уживате и вие и вашето дете. Читањето заедно со малечките деца е од витална важност…

Се прашуваш ли зошто

Се прашуваш ли зошто Во нашиот свет често се случуваат ужасни нешта. Тие можат да влијаат врз многу луѓе, вклучувајќи ги и нашите семејства. Нормално е, кога се случуваат лоши…

Книгите на Библијата и Библискиот времеплов

Книгите на Библијата и Библискиот времеплов Доколку работите со деца, и сакате ефектот од поучувањето да биде поголем, тогаш обавезно, постерот, Книгите на Библијата и Библискиот времеплов, мора да ги…

„Раскази за деца“

„Раскази за деца“ Добредојдовте на апликацијата „Раскази за деца“! Оваа апликација е направена за деца од целиот свет. Сé што треба да направите е следното: симнете си ја апликацијата (бесплатно) од Google…

„Вљубен/Вљубена“

„Вљубен/Вљубена“ Љубов?! Како можеш да откриеш која љубов е вистинска а којa не` е?Има ли модел кој треба да се следи? Како да се дружам со спротивниот пол? Со кој-а…

Пријави за МЕД кампови

Smart Slider with ID: 2 Пријави за МЕД кампови Овде можете да ги преземете пријавите за детскиот и тинејџерскиот камп.Испечатената (само делот што се пополнува) и пополнета пријава, заедно со…

Летни МЕД кампови ОХРИД 2022

Smart Slider with ID: 2 Летни МЕД кампови ОХРИД 2022 Дојди, види и почувствувај ги Божјите убавини на Охридското Езеро. Запознавање со библиски вистиниДуховен растГрадење на самодовербаАвантура и забава!Пријателство и социјални…

Радио 7

Smart Slider with ID: 2 Радио 7 Радио 7 е радио на богати содржини чија фреквенција се протега низ градовите Гостивар, Тетово и дел од Скопје. Со своја програма, придонес…

1000+

Smart Slider with ID: 2 1000+ Повеќе од 70 волонтери се вклучија во проектот „Божиќ заедно“ и ја пренесоа Радосната вест за раѓањето на Спасителот. https://youtu.be/Fuycq-4JpdYповрзани ТЕМИ МЕД ВИДЕО Youtube каналот…