banner1

„Така и вашиот Отец небесен не сака да загине ниедно од овие, маливе."
Матеј 18:14

banner1
group-of-children

„Одете по целиот свет и проповедајте им ја
Радосната вест на сите луѓе!" Марко 16:15

group-of-children
previous arrow
next arrow

Исус дава Живот и Надеж

Велигден е празник на кој се слави Воскресението, односно враќањето во живот на Исус Христос, три дена по неговото распнување. Воскресението ја претставува Христовата победа над смртта и ветувањето за вечен живот за оние што го следат.

Велигденските настани од Библијата, раскажуваат за смртта, погребот и воскресението на Исус Христос, Синот Божји! Тоа се настани кои може да ни ги променат животите, бидејќи ни кажуваат за моќната Божја љубов кон секој од нас и за жртвата што Тој ја дал!

Велигден носи Живот и Надеж во нашиот секојдневен живот, како и за идниот небесен дом со Бог.
 

поврзани

ТЕМИ

МЕД ВИДЕО

Youtube каналот (МЕД Македонија) на Мисијата за евангелизација на деца содржи повеќе видео материјали со поучна и забавна содржина.

Галеријата на МЕД е многу повеќе од слики таа крие сеќавања, пријателства, но и научени животни лекции.

МЕД СЛИКИ

Булевар АСНОМ 60-1-5 Скопје 1000

Република Македонија

02 24 32 600

МЕД Македонија © 2011-2018
Сите права задржани

Мисијата за евангелизација на деца ® е најголемата мисија на светот чие служење е ексклузивно усмерено кон децата. Секоја година МЕД достигнува над 9 милиони деца по целиот свет, во повеќе од 160 земји. Со нашите специјализирани служења, поуки и материјали за подготовка, ние се обидуваме да ја исполниме „Големата Заповед“. Мисијата за евaнгелизација на деца ја пренесува вистината на Божјото Слово низ целиот свет. Во Република Македонија МЕД е воспоставена во 1990 година.