banner1

„Така и вашиот Отец небесен не сака да загине ниедно од овие, маливе."
Матеј 18:14

banner1
group-of-children

„Одете по целиот свет и проповедајте им ја
Радосната вест на сите луѓе!" Марко 16:15

group-of-children
previous arrow
next arrow

Никогаш напуштен

Велигденската лекција „Никогаш напуштен“ го разгледува прашањето што Господ Исус го постави кога беше на крстот: „Зошто ме остави?“, и дава три причини:

*Бог го мрази гревот
*Исус умре за нашите гревови
*Може да ти биде простено

Разнобојните визуелни слики може да се отпечатат, исечат и прикачат на табла додека се поучува лекцијата. Децата ќе ја откријат прекрасната вистина дека, бидејќи Исус умрел на крстот, оние што веруваат во Него никогаш нема да бидат оставени, ниту напуштени.

Лекцијата можете да ја преземете на следниот линк.

поврзани

ТЕМИ

МЕД ВИДЕО

Youtube каналот (МЕД Македонија) на Мисијата за евангелизација на деца содржи повеќе видео материјали со поучна и забавна содржина.

Галеријата на МЕД е многу повеќе од слики таа крие сеќавања, пријателства, но и научени животни лекции.

МЕД СЛИКИ

Мисијата за евангелизација на деца ® е најголемата мисија на светот чие служење е ексклузивно усмерено кон децата. Секоја година МЕД достигнува над 9 милиони деца по целиот свет, во повеќе од 160 земји. Со нашите специјализирани служења, поуки и материјали за подготовка, ние се обидуваме да ја исполниме „Големата Заповед“. Мисијата за евaнгелизација на деца ја пренесува вистината на Божјото Слово низ целиот свет. Во Република Македонија МЕД е воспоставена во 1990 година.

Булевар АСНОМ 60-1-5 Скопје 1000

Република Македонија

02 24 32 600

МЕД Македонија © 2011-2024
Сите права задржани